dimarts, 6 de maig del 2008

Visites al Museu de la Pagesia

Els dies 21 i 23 d'abril vam gaudir de la visita dels alumnes de 3r i 2n del CEIP Els Arenys.

Els alumnes de 3r van centrar la seva visita en la primera planta del Museu on van descobrir les eines que s'utilitzaven en l'agricultura en els diferents tipus de conreus que es treballaven a Castellbisbal en temps de la pagesia: l'olivera, el cereal, els horts i arbres fruiters, i la vinya. A més a més, els alumnes també van participar en l'activitat de "Les eines perdudes" en que havien de descobrir les eines que s'utilitzen en la producció del vi a través d'un joc de relació.

Pel que fa als alumnes de 2n van fer una visita a tota l'exposició permanent del Museu centrant-se en aquells aspectes bàsics de la vida diària als temps de la pagesia i del treball al camp.

Des del Museu estem molt contents amb l'experiència viscuda amb els alumnes i esperem que la nostra tasca els hi hagi servit per a que els alumnes gaudeixin del seu passat.

Visita a la Torre Fossada


El passat 22 d'abril els alumnes de 4rt. del CEIP Els Arenys van visitar la Torre Fossada. Allà, els alumnes van poder descobrir aquest patrimoni del poble. La seva història, el perquè de la seva construcció i, el millor per a ells, van poder accedir a la Torre Fossada. Des d'allà dalt, van poder gaudir d'una gran vista del Congost del Martorell, el riu Llobregat, el Pont del Diable, etc.
Un cop acabada la visita a la Torre Fossada els alumnes van gaudir de la visita al Pont del Diable feta pel Museu de Martorell. Va ser una bona jornada per gaudir del patrimoni!