divendres, 14 de març del 2008

El Museu a les escoles

El Museu a les Escoles és un dels projectes que estem portant a càrrec des del Museu de la Pagesia.Es tracta d’anar a les escoles amb un o diversos objectes del Museu i mostrar-los i explicar-los als alumnes de Primària. Aquest tipus d’activitat es faria quan el interès dels alumnes recau en un aspecte del Museu i no en tota l’exposició permanent.

Vam anar al CEIP Benviure de Castellbisbal, concretament als grups de 3r. de Primària, per a mostrar-los els tipus de llums que hi havia abans de l’arribada de la llum elèctrica al poble perquè els alumnes estan estudiant en aquest moment aquest tema.

Varem portat llums d’oli, un quinqué de petroli, un candeler i una llum de carbur. A més a més d’explicar el seu origen i funcionament varem aprofitar per a explicar als alumnes què era un museu, quines feines fem i també, què és i perquè es tan important gaudir i respectar el nostre patrimoni.

Els nens s’ho van passar d’allò més bé i la valoració tant per part nostra com per part del professorat va ser molt positiva. De moment aquesta ha estat la primera experiència però ja hem parlat amb direcció per a futures col·laboracions. Pensem que es una bona idea d’apropar encara més el museu no només als alumnes dels col·legis sinó també per mantenir un diàleg constant i obert amb les escoles.